top of page

Crémant d’Alsace Brut CATTIN

De Cremant d’Alsace van Joseph Cattin is gemaakt van Pinot blanc en Auxerrois die groeien volgens de dubbele Guyot-methode op een ondergrond van klei en kalksteen, wat garant staat voor een goede mineraliteit en zuiverheid. De oogst wordt bewust beperkt om de beste druiven te kunnen gebruiken. Deze druiven worden zachtjes en langzaam geperst om te vermijden dat kwalijke bitters in de most terecht komen. Een tweede gisting op fles volgens de traditionele methode en een verlaging op latten van 12 maanden alvorens te degorgeren.

 

Deze prachtige karaktervolle crémant is ideaal als aperitief, maar ook met de beroemde Elzasser zuurkoolschotels of bij een stukje witte vis en schaaldieren. Maar ook verrassend lekker bij fruitgebak met frambozen of aardbeien. Hij oogt goudgeel met een overvloed aan zijdezachte bubbeltjes die langdurig de wijn tot een frisse godendrank verheffen. Fruitig en fris met hints van witte perzik en appeltjes en een goed uitgebalanceerde zuurgraad. Consumeren binnen de 2 jaar en het best te schenken tussen de 5 en 8°C.

CATTIN_CREMANT_BRUT_TRADITIONNELLE-1_edited.png
image.png
  • Instagram
  • Facebook

©2025 door Kortrijk Brass Band

bottom of page